Advertentie

Hoe maak ik een goede advertentie?

Bij het maken van een goede advertentie moet je over een aantal dingen nadenken. Voor ingewijden is het vanzelfsprekend, maar als ondernemer ga je er (te?) snel aan voorbij. De basis is: het doel, de doelgroep en de boodschap, en ook de plaatsing is belangrijk.

Bepaal je doel

Wat wil je bereiken met de advertentie? Mensen informeren? De laatste aanbiedingen laten zien? Of je naamsbekendheid vergroten? Het antwoord op deze vragen is het uitgangspunt voor de inhoud.

Wie wil je bereiken?

Hoe spreek je degene die je wil bereiken aan? De aandacht van een vlotte dertiger trek je op een andere manier dan de aandacht van iemand die lekker van zijn pensioen aan het genieten is.

Wat is je boodschap?

Als je je doel en doelgroep bepaald hebt, ben je al een eind op weg met je boodschap. Maar omdat er nog steeds meerdere wegen naar Rome leiden, zijn er ook meerdere boodschappen te bedenken die naar je doel leiden. Welke boodschap je kiest, is eigenlijk niet eens het belangrijkste. Dát je er één kiest is belangrijker. Hoe meer verschillende argumenten je wilt gebruiken, hoe minder overtuigend je advertentie is.

Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat de grote partijen op deze wereld altijd erg kort van stof zijn? Neem dit voorbeeld van McDonalds.

voorbeeldadvertentie

Waar plaats je je advertentie?

Als je die vlotte dertiger wilt bereiken en je plaatst een advertentie in een regionale krant, wordt-ie dan wel gezien? Misschien is het ledenblad van de plaatselijke sportvereniging dan een betere plaats. Denk goed na over waar je je doelgroep kunt vinden.

Waar kan ik je mee helpen?

Wil je ook een ijzersterke advertentie op de juiste plaats? Ik help je met:

-       Het vaststellen van je doel, doegroep en boodschap

-       Het ontwerp van je advertentie

-       De teksten voor je advertentie

Hulp nodig? Laat me dan even weten hoe ik contact met je op kan nemen, en hoe ik kan je kan helpen.

Leuk! Waar kan ik je mee helpen? Vul dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.