Vindbaarheid

Hoe wordt mijn website vindbaar op internet?

Vindbaarheid van je website verbeteren op bijvoorbeeld Google kan grofweg op twee manieren: betaald en onbetaald. Beide varianten kosten tijd en inspanning, maar zijn zeker de moeite waard. In het kort komt het hier op neer.

Betaald oftewel SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising; de advertenties die op Google verschijnen wanneer je een zoekopdracht geeft. Deze advertenties zijn betaald en daarom vrij eenvoudig te be├»nvloeden. Dit is een snelle manier om vindbaar te worden op internet. 

Zoekmachine advertenties geven je ook de mogelijkheid om op andere plekken te adverteren, zoals Youtube en andere websites die aangesloten zijn bij het advertentiekanaal van Google.

Onbetaald oftewel SEO

SEO staat voor Search Engine Optimizing. Wanneer je een zoekopdracht geeft op Google, dan krijg je heel veel 'organische' resultaten. Zeg maar, alles wat Google vindt waar niet voor betaald is. Google heeft als doel de beste resultaten zo hoog mogelijk weer te geven. Hoe beter de teksten op je site (content) aansluiten bij de zoekopdracht, hoe hoger je site in de zoekresultaten komt te staan. 

Kun je dit ook beïnvloeden? Niet zo direct als de advertenties, maar je kunt zeker invloed uitoefenen. En onbetaald is hierin misschien een beetje misleidend. Google hoef je hiervoor niet te betalen, maar goed vindbare teksten vragen wel om kennis, onderzoek en een goede opbouw van je webteksten

Wil je beter vindbaar zijn?

Zowel met SEA als SEO help ik je graag. 

Hulp nodig? Laat me dan even weten hoe ik contact met je op kan nemen, en hoe ik kan je kan helpen.

Leuk! Waar kan ik je mee helpen? Vul dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.